Falando
de froitos secos, imos coñecer a súa importacia e emprego noutro
país, como é Marrocos, coñecendo a vez que apreciamos deste
xeito, as costumes de moitos dos nosos/as compañeiros/as.
A gastronomía marroquí presenta unha diversidade nas súas
elaboración, tanto doces como salgadas.No
que se refire ás primeiras, os dátiles e a mel son dous dos
ingredentes que frecuentan gran parte das súas receitas.Tamén
soen empregarse azucre, figos secos, e améndoas moídas.
RECOMENDARVOS un prato doce, típico de
Marrocos: a Maskina.
Ingredentes:
dous vasos de fariña, un de azucre en pó, froitos secos e moídos,
e un vaso de nata.
-
Elaboración: mesturar a fariña co azucre e a nata. Untar o molde
con aceite. Botar a mezcla. Espallar os froitos secos. E a
derradeira meter no forno ata que dore.
Que
aproveite !